Boekettenactie in Waregem voor MSA breekt record

Met meer dan 600 verkochte boeketten werd de actie van de familie Verhaeghe uit de Waterhoek een enorm succes. Ze verkochten 100 boeketten meer dan vorig jaar.

Bij een bijeenkomst van de MS-Liga stelde Fred Verhaeghe (midden) een eigen bloemstuk met proefbuisjes voor, metafoor voor het vele onderzoek dat nog nodig is. We zien van links naar rechts Hade Devolder, Floor (boven), Fien, Fred, Ruben en Willem Verhaeghe. © gf

“We hebben opnieuw ons doel bereikt en dat is MSA bekender maken bij het grote publiek: in maar liefst 600 gezinnen ging MSA over de tongen. Op 3 oktober was er wereldwijd MSA-dag maar ik zag niets verschijnen in de media. Een gemiste kans, want er is nog zoveel onderzoek naar MSA nodig”, vertelt Fred Verhaeghe.

Samen met zijn kinderen Ruben, Willem, Fien en Floor en hulp van familie en vrienden organiseerde hij de tweede editie van ‘Boeketten voor Hade’, vernoemd naar hun vrouw en mama Hade die MSA heeft. Het gezin kan nu meer dan 10.000 euro schenken aan onderzoek naar MSA. “Mensen kwamen uit alle hoeken van Vlaanderen. We mochten ook Willy Naessens en Marie-Jeanne een boeket verkopen. Lotgenoten en MSA-patiënten kwamen van ver tot in Waregem”, weet Fred. “In de woonkamer kon wie dat wil een babbeltje slaan met Hadewijck. Dat was vaak heel emotioneel. Ik kijk op naar mijn vrouw. Ze gaat er elke dag voor.” (gf)

Bron : KW 18/10/19

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *